Рерната е пријател на секоја домаќинка. Таа е најлесна за приготвување оброци затоа што таа го прави најголемиот дел од работата додека ние можеме да се занимаваме со некои други работи.
Бидејќи за време на празниците многу го користиме шпоретот, особено ако решиме самите да испечеме прасе, овој совет е многу корисен. Секако, многу ќе ни значи кога ќе пристигнат топлите денови и кога сакаме што помалку да останеме во кујната.
Одлична опција во рерната е вентилаторот и вклучете го кога подготвувате храна. На овој начин садот ќе биде готов побрзо и сепак ќе успеете да заштедите до 25 проценти повеќе струја отколку кога го користите вообичаениот начин на печење. Клучот е во тоа што топлината е рамномерно распоредена низ рерната, така што се троши помалку електрична енергија за загревање на рерната. Исто така, оброците ќе бидат уште повкусни со овој начин на подготовка.
Важно е да знаете дека при подготовка на храна со вентилатор одземете 20 степени. На пример, ако рецептот сугерира јадење да се пече на 200 степени, кога користите вентилатор, поставете го на 180. Не загревајте ја рерната бидејќи постои ризик садот да изгори.



GIPHY App Key not set. Please check settings