in

АКО СТЕ НАД 50 ГОДИНИ, ТОГАШ ТРЕБА ДА ЈА ДОДАДЕТЕ ОВАА СОСТОЈКИ НА КАФЕТО! Го зајакнува имунитетот, но тоа не е се’

Авторката на бестселерот „Како да го поправите гладот“, д-р Памела Пик објаснува дека по 50-тата година функциите на телото се забавуваат, но дека тоа може да се подобри со исхраната.
Мислењата за кафето отсекогаш биле поделени. Додека некои веруваат дека го уништува телото, други веруваат дека може да биде корисно ако се консумира на одреден начин. Сепак, она што е неспорно е дека треба да има мерка.

Според неа, едниот зачин треба да се додаде во кафето, додека другиот силно го зајакнува имунитетот доколку го додадете во солените јадења.

Куркума
– Куркумата го зајакнува имунитетот и ги намалува воспалителните процеси во зглобовите – изјавила Памела.

Куркумата има превентивно дејство и за многу болести и се препорачува за сите кои би сакале да ги одржат своите когнитивни функции во добра состојба.

Циметот има антиинфламаторно и антимикробно дејство. Го одржува нивото на шеќер во крвта бидејќи го забавува празнењето на желудникот после јадење. На овој начин го спречува шеќерот од нагло скокање или паѓање и ја подобрува чувствителноста на организмот на инсулин – рече таа и советуваше во кафето да се додава цимет, додека куркумата во солените јадења или да се консумира во вид на чај.

Само еден грам цимет дневно го намалува шеќерот во крвта, триглицеридите, ЛДЛ холестеролот и другите лоши параметри кај луѓето со дијабетес тип 2.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ослабете 11 килограми за две недели – диета со варени јајца

НЕМА ДА ВЕРУВАТЕ! Тие избираат еден партнер за живот