in

Брз ручек кој се прави за 10 минути и воопшто не е тежок за варење, идеален за топли денови: И ова му дава посебен вкус

Брзиот ручек со тиквички и месо ќе ви одземе многу малку време за подготовка, а можете да јадете два дена. Добро е и топло и ладно, копарот му дава извонреден вкус.

Состојки:

масло
кромид
500гр мелено месо по избор
зачини: сол, бибер, лута и слатка пиперка
50 гр излупени домати
3 тиквички
3 јајца
100 гр фета сирење
300 мл јогурт
лук
пипер или копар
1 свеж домат

Подготовка:

Во тавата истурете 3 лажици масло и пржете 2 исечкани главици кромид околу 5 минути. Потоа додадете го месото и зачините и сè убаво измешајте. Оставете малку да се крчка, па додадете ја доматната паста. Сè заедно пропржете уште 5 минути и смесата е готова.

Потоа изрендајте 3 средни тиквички, па соединете ги со месото во огноотпорен сад.

Во посебен сад се матат јајцата, се додава издробениот лук, фета сирењето, јогуртот, копарот и се убаво се меша, за да се соединат состојките добро. Прелијте го преливот врз месото и тиквичките. Одозгора наредете ги прстените од доматите и ставете ги во рерна

Печете околу 40 минути на 180 степени.

Уживајте во прекрасниот вкус!

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Беше овчар, живееше како бегалец 8 години, често без храна, а сега е најдобар хрватски фудбалер: Таа одигра клучна улога

Најморничав обичај за првата брачна ноќ: „Пред врата мајка, свекрва и тетка, а потоа само легна на мене“