Излегува дека постои брз и лесен начин да се сварат совршено крцкави печени компири, а сè што треба да направите е да додадете една состојка пред да ги ставите во рерната.
Нема ништо полошо од тоа кога ќе го гризнете вашиот неделен ручек, а печените компири се влажни и грутки.
Сепак, се испостави дека постои лесен начин да се осигурате дека секој пат ќе ги добивате најкрстите печени компири – и ви треба само една едноставна состојка.
Шефот Мери Бери сподели дека најдобар начин да направите вкусни печени компири е да ги премачкате со гриз.
„По истражувањето на интернет, открив дека компирот содржи многу влага, а употребата на гриз ја апсорбира вишокот на влага на површината на компирот, што го спречува да станат кашести за време на готвењето“, изјави Бери за Express.