1 Измешајте ја претходно исечканата чоколада со водата, какаото и кафето во сад отпорен на топлина. Ставете го во водена бања и мешајте додека не се добие хомогена смеса.
2 Изматете ги жолчките со 1 лажица масло. шеќер, ванила и сол. Додадете го чоколадото, измешајте и оставете малку да се излади.
3 Белките се матат со миксер да се пенесат, се додава преостанатиот шеќер и се продолжува со матење на голема брзина. Белките ги додаваме во порции во чоколадото и мешаме со шпатула. Кремот се става во сад и се мати додека не се згусне. Додадете ги мелените бадеми. Постепено додавајте сè во мусот.
4 Поделете го во чинии и ставете ги во фрижидер најмалку 2 часа да се стегнат.
Зголемете ја количината на кремот доколку сакате конзистентноста на пената да биде полесна.



GIPHY App Key not set. Please check settings