in

Домаќинки тврдат дека ЛАЖИЦА ОД ОВА му дава посебен ВКУС на тестото: Уште ПОБРЗО ќе РАСТЕ, мора да пробате

Ако ги следите овие совети, никогаш повеќе нема да ви се случи тестото да ви падне или да не нарасне убаво. Пред да започнете со месење на тестото , извадете ги путерот и јајцата од фрижидер и чувајте ги на собна температура некое време.

Не претерувајте со количината на прашок за пециво или квасец, бидејќи постои можност тестото премногу да нарасне и да пукне. Тестото секогаш ставајте го во загреана рерна, бидејќи тоа го „бараат“ сите теста со прашок за пециво и квасец.

Кога ќе се спојат влажните и сувите состојки, доаѓа до хемиска реакција и тестото веднаш почнува да нараснува. Почекајте 10 до 15 минути од моментот кога рерната ќе ја достигне саканата температура и потоа ставете го тестото во неа.

И, конечно, ова е тајната на печењето: Во секое тесто ставете по една лажица јаболков оцет! Здраво е, тестото подобро нараснува, а пред се’ му дава одличен „вкус“ на тестото!

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

ОВИЕ 3 РАСТЕНИЈА ПРИВЛЕКУВААТ ПАРИ! Ставете ги во паричникот и очекувајте богатство

Овој здрав намаз можете да го подготвите за само 10 минути!