in

Домашен хумус прсти на излижеш – оди со се и брзо се прави

Состојки:

  • 2 лименки наут
  • 1 чешне лук
  • половина лимон
  • околу 300 гр таан
  • тие се морски
  • маслиново масло

Подготовка:

  • Наутот исцедете го, но зачувајте ја течноста од конзервата. После тоа, изблендирајте го наутот и прелијте го со исцедениот сок од лимон (сок од половина лимон). Додадете рендан лук, таан и малку сол.
  • Потоа, во претходната смеса додадете малку вода од наут (50 ml), па повторно изблендирајте сè додека не добиете кремаста текстура.
  • Готовиот хумус прелијте го со маслиново масло.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

По*но актерка предизвика скандал во хотел правеше орги со 27 луѓе: „Не ги заработив тие пари лесно“ ФОТО

Форд повлекува 382.000 возила