Ова јадење е вкусно, убаво и лесно се прави. Нема шанси да не ви се допадне, а веќе вечерва може да се најде на вашето мени. Без разлика дали за гостите изненадувачки или сакате да уживате, ова мора да го пробате. Уживајте!
Состојки:
Кечап
Тост леб
Мајонез
Шунка, пршута, сув врат, по избор
Качкавал
Маслинки
Ајвар
Домати
Подготовка:
Ставете кечап во садот во кој ќе ја подготвите вечерата, намачкајте го, па наредете го тост лебот. Намачкајте го лебот со мајонез, рамномерно распоредете го насекаде. Кога ќе го направите тоа, вклучете ја рерната на 180 степени. Потоа, продолжете со подготовката на вечерата.
Врз лебот ставете шунка или некој друг сувомеснат производ. Покријте го лебот така што шунката воопшто не се гледа. На секое парче шунка ставете по едно парче кашкавал. Околу шест парчиња, дефинитивно ќе се стопи. Намачкајте го кашкавалот со кечап, а потоа исечкајте малку маслинки за да биде повкусно. Кога ќе ги ставите маслинките и кечапот, одозгора ставете уште едно парче тост. Кога ќе покриете за да не се видат воопшто намазите и шунката, тогаш одозгора ставете ајвар. Над ајварот оди уште еден ред шунка и кашкавал.
Над сирењето оди круг домати. Посипете го ориганото.
Печете околу 20 минути.
Можете да ги прилагодите состојките на оние кои веќе ги имате дома.



GIPHY App Key not set. Please check settings