Ви го пренесуваме најдобриот рецепт за мелено месо со мелено месо.
Состојки:
400 гр просо
2 чешниња кромид
2-3 пиперки
500 гр мелено месо
50 гр маринирани печурки
500 гр сос од домати за Болоњезе
Масло, сол, бибер, зачинет црвен пипер
Подготовка:
Се пржат кромидот и пиперките, па се додаваат печурките и се вари. Додадете месо, сос од домати и пропржете, па зачинете. Во тенџере истурете вода зачинета со зеленчук и ставете ја на шпорет. Во сад ставете ги просото и покријте ги со таа вода. Со доматен сос премачкајте огноотпорен сад, па наредете го меленото месо, па филот, па повторно меленото месо, доматен сос, мелено месо, филот, меленото месо и на крај доматниот сос.
Печете околу 25 минути на 200 степени.



GIPHY App Key not set. Please check settings