in

НАЈДОБАР РЕЦЕПТ ЗА ПОЛНЕТО ПИЛЕ! Крцкава кожа однадвор и вкусен ориз внатре

Изненадете го вашето семејство со вкусен ручек кој лесно се подготвува.


Состојки:

1 пиле

250 гр варен ориз

1 кромид

2 чешниња лук

1 свежа пиперка

400 мл излупени домати

1 лажица мелен црвен пипер

1 ловоров лист

1 лажичка сечкан магдонос

2 лажици вински оцет

1 лажица шеќер

Премаз:

50 гр путер

1 лажица мелен црвен пипер

2 лажички магдонос

1 лажичка мајчина душица

Подготовка:
Сварете го оризот во солена вода и исцедете го. На масло пропржете сечкан кромид и бибер. Кога ќе омекнат додадете го оцетот и другите состојки. Варете додека не испари целата течност, а потоа додадете го оризот и измешајте. Отстранете го ловоровиот лист.

Премачкување: Измешајте го путерот со останатите состојки за да добиете еднолична смеса. Пилешкото убаво зачинете го со сол и бибер внатре и надвор. Намачкајте ја смесата со путер рамномерно под кожата и премачкајте го целото пилешко. Потоа наполнете со подготвениот фил, отворот затворете го со чачкалици. Покријте со алуминиумска фолија и печете во рерна загреана на 200 степени околу 1,5 час. Отстранете ја фолијата и печете уште 10-15 минути за пилешкото да добие крцкава кора

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ослабете 11 килограми за две недели – диета со варени јајца

НЕМА ДА ВЕРУВАТЕ! Тие избираат еден партнер за живот