Состојки:
КОРА:
6 јајца
6 лажици шеќер
6 лажици брашно
1 прашок за пециво
Фил:
1 литар млеко
7 лажици шеќер
2 пудинзи од ванила
1 ванилин шеќер
1 жолчка од јајце
7 лажици брашно
250 гр маргарин
400 мл слатка павлака
Подготовка:
Измешајте ги сите состојки за кората и истурете ги во плех обложен со хартија за печење и печете 10 минути на 180 степени. Одделете ја топлата кора од хартијата за печење, свиткајте во ролна и оставете ја да се излади.
За филот се издвојуваат 700 мл млеко и се вари додека не зоврие, па се додаваат другите претходно изматени состојки и се меша неколку минути додека не се згусне и се излади смесата.
На ролатот намачкајте го џемот од кајсии или нутела, завиткајте го во виткање, па исечете го. Во филот додадете путер и две лажици изматена слатка павлака, па сè убаво измешајте.
Сега наредете ги ролатите на дното од калапот и од страните, па истурете половина од филот, па наредете ги бананите во круг и покријте ги со остатокот од филот. На крај сè прелијте со шлаг или шлаг и уживајте. Пријатно!



GIPHY App Key not set. Please check settings