Бабин колач , и сладок и солен, е одлично јадење во кое може да ужива целото семејство. Нема кој не го сака, од најмали до најстари членови на семејството. Вистинско задоволство е да се јаде, особено со некој чоколаден прелив, а денес има различни варијации кога станува збор за овој специјалитет. Па, да преминеме на подготовката.
Состојки:
3 јајца
9 лажици шеќер
1 ванилин шеќер
Мала шолја масло
1/4 млеко (250 милилитри) – Една голема шолја
1/2 кг брашно (четири чаши брашно)
1 прашок за пециво
Рендана кора од лимон
Подготовка:
Изматете 3 белки.
Додека постојано се матат се додаваат шеќерот, ванилиниот шеќер, жолчката, маслото, млекото, кората од лимон и на крај прашокот за пециво измешан со брашното. Матете додека не се добие мазна маса.
Печете го колачот со тостер. Декорирајте ги со чоколадо, премачкајте ги со крем или џем, декорирајте со шлаг или сладолед. Пријатен апетит



GIPHY App Key not set. Please check settings