in

Ова сигурно не сте го пробале – домашен леб од ананас и сланина

А вкусот ќе ве изненади…

Состојки:

  • 170 мл полномасно млеко
  • 75 ml растително масло
  • 1 и 1/2 лажички мед
  • 3 големи јајца
  • 2 и 1/2 лажички прашок за пециво
  • 1 лажичка сол
  • 1/2 лажичка мелен пипер
  • 240 гр конзервиран ананас (исечен на коцки)
  • 250 гр сланина (исечена на коцки)
  • 290 гр брашно
  • прстофат сол

Подготовка:

  • Загрејте ја рерната на 180 степени. Намачкајте ја тавата за леб со путер. Обложете го дното со лист хартија за печење. Млекото, маслото, медот и јајцата изматете ги во поголем сад. Додадете го прашокот за пециво, сол и бибер, па добро измешајте ги состојките за да се соединат сите.
  • Во друг сад убаво измешајте ги брашното, ананасот и ситно сечканата сланина, а потоа сè соединете со оригиналната смеса.
  • Откако ќе ги соедините сите состојки, печете го лебот на 150 степени околу 30 минути. Ако тестото е „живо“, завршете го со печење.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Подобрете ја вашата крвна слика: Доволни се само три лажици дневно и брзо ќе ја забележите разликата

„Убавица која го одзема здивот“: Елизабет Харли уште еднаш ја оправда титулата кралица на бикини ФОТО