А вкусот ќе ве изненади…
Состојки:
- 170 мл полномасно млеко
- 75 ml растително масло
- 1 и 1/2 лажички мед
- 3 големи јајца
- 2 и 1/2 лажички прашок за пециво
- 1 лажичка сол
- 1/2 лажичка мелен пипер
- 240 гр конзервиран ананас (исечен на коцки)
- 250 гр сланина (исечена на коцки)
- 290 гр брашно
- прстофат сол
Подготовка:
- Загрејте ја рерната на 180 степени. Намачкајте ја тавата за леб со путер. Обложете го дното со лист хартија за печење. Млекото, маслото, медот и јајцата изматете ги во поголем сад. Додадете го прашокот за пециво, сол и бибер, па добро измешајте ги состојките за да се соединат сите.
- Во друг сад убаво измешајте ги брашното, ананасот и ситно сечканата сланина, а потоа сè соединете со оригиналната смеса.
- Откако ќе ги соедините сите состојки, печете го лебот на 150 степени околу 30 минути. Ако тестото е „живо“, завршете го со печење.



GIPHY App Key not set. Please check settings