in

Оваа маринада со само три состојки ќе го направи вашето пилешко совршено!

Само три состојки ќе го подобрат вкусот на пилешкото подготвено на скара или грил тава….
Наскоро ќе започне сезоната на скара, а заедно со ќебапите и колачите кои традиционално се печат на скара, многумина сакаат и печено пилешко . За да постигнете крцкавост и одличен вкус, маринирајте ги парчињата месо неколку часа претходно – и со трикови и совети на готвачката Клара Лоуер.

Овој готвач тврди дека одлична маринада може да се направи само со три состојки – јогурт, лук и сол.

Во сад измешајте јогурт и сол со лук – количината зависи од килограмите месо што ги имате, а Клаира по правило користи една лажица сол со лук за секоја шолја јогурт, пренесува Lifehacker. Се разбира, ништо не ве спречува да додадете некои свои зачини ако сакате.

Минимум шест часа

Истурете ја маринадата врз пилешкото месо што имате намера да го испечете, ставете го пилешкото во кеса и оставете го во фрижидер преку ноќ или најмалку шест часа пред да го испечете. Кога ќе дојде време за скара, едноставно избришете го вишокот со хартиена крпа и печете.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ако имате висок крвен притисок, задолжително вклучете ги овие пет намирници во вашата исхрана

Galaxy S23 има функција против малициозен софтвер