in

Печени канелони со рикота и спанаќ! Најдоброто од Италија!

Канелоните се цилиндричен вид лазања, а популарните филови вклучуваат спанаќ и рикота или мелено говедско месо… Уживајте!

Состојки: 

  • 12 канелони
  • 500 гр спанаќ
  • 400 гр рикота
  • 70 гр пармезан
  • 1 чешне лук
  • 500 мл бешамел сос
  • 150 гр гауда
  • сол, бибер, путер

Подготовка: 

Спанаќот продинстајте го кратко на путер со цело чешне лук. Тргнете го од оган, посолете и извадете го лукот. Исечкајте го спанаќот и измешајте го со рикота и пармезан. Наполнете ги канелоните со добиената смеса. Во огноотпорен сад ставете малку бешамел, одозгора ставете ги канелоните, прелијте го преостанатиот сос и посипете со рендана гауда. Се пече во рерна на 180 степени 25-30 минути. Послужете додека е топло.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ќе биде како нов: Најдобар начин за чистење на теписите

Заштитете ја кожата од студ: Три природни маски за лице