Неколку печурки, соја сос, балсамико оцет, магдонос и уште неколку состојки ќе бидат доволни за да го направите ова вкусно јадење.
Ако сакате печурки, овој рецепт е вистинската работа за вас:
КОМПОНЕНТИ:
- маслиново масло
- мала главица кромид
- две чешниња лук
- 500 гр шампињони
- четвртина чаша соја сос
- три лажици балсамико оцет
- малку свеж магдонос
- сол, бибер
ПОДГОТОВКА:
Кромидот ситно се сечка и се пржи во тава на врело масло. Додадете издробен лук, шампињони, сол и бибер, а потоа измешајте на умерен оган додека не испари вишокот течност што ја ослободуваат печурките. Прелијте го соја сос и балсамико, мешајте уште две-три минути, а потоа посипете со сечкан магдонос и послужете додека е уште топол.



GIPHY App Key not set. Please check settings