in

ПРЖЕНА ПОЛЕНТА СО ЗЕЛЕНЧУК! Вечера на која нема да можете да и одолеете

Доколку сакате да јадете нешто лесно, тогаш за вечера ви ја препорачуваме палентата.

1 литар вода,
половина лажичка сол,
зеленчук по желба,
масло

Подготовка:

Истурете вода во тенџере и посолете. Во загреаната вода сипете ја палентата пред да зоврие. Мешајте цело време додека додавате и готов е кога смесата ќе стане густа и ќе испари водата.

Смесата сипете ја во подмачкана тава за леб, покријте ја со проѕирна фолија и почекајте да се излади на собна температура.

Ставете го во фрижидер и оставете добро да се стегне. Палентата се сече на подебели кришки и се пржи на добро загреано масло. Одозгора ставете динстани печурки, домати или пиперки и послужете како топло предјадење.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА САБОТА 4 ФЕВРУАРИ: Бикот несериозен, Девицата во недоразбирања, Стрелецот треба да побара помош

Како да престанете да пушите?