Некои го обожаваат, други го избегнуваат, а секако е добро оружје во борбата против анемијата. Рецептот за подготовка на највкусниот пилешки џигер е сосема едноставен
Потребно е
500 гр пилешки црн дроб
сол
бибер
3 црн кромид
2 лажици брашно
сув зачин
масло – за пржење
ПОДГОТОВКА:
Исчистете го црниот дроб и внимателно измијте го под млаз вода. Посолете и посолете малку бибер, па превртете го во брашно и сувите зачини. Загрејте го маслото на повисока температура, но задолжително испржете го џигерот на средно, за да не го добие вкусот што сакате да го избегнете. По десет минути додадете го кромидот исечен на ребра, поклопете и пржете уште седум минути. На крајот од пржењето тргнете го капакот и зголемете го огнот за кратко време.
GIPHY App Key not set. Please check settings