in

Се крчка половина час во сос од зеленчук – месо во француски стил

Ова јадење е одличен предлог за ручек, а доволно е да го послужите само со парче леб и салата.

Состојки:

  • 500 гр свински бут,
  • 1 главица кромид,
  • 3 чешниња лук, 
  • 1црвена пиперка,
  • 1 конзерва грав, 
  • 1 конзерва излупени пиперки,
  • 1 лажичка слатка пиперка,
  • 1 шолја пилешка супа, 
  • бибер по желба, 
  • масло за пржење 

Подготовка: Месото се сече на коцки, па се пржи во тава. Додадете сечкан лук и кромид, пиперките исечкани на ситни коцки, како и процедените. Малку се пропржува, па се додава лушпата, сол и бибер. Истурете ја супата и добро измешајте, па варете додека месото не омекне, што е околу половина час.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

ГОНДОЛИ ЗАКОПНИ ВО КАЛТА Каналите се суви, нема море, апокалиптична слика на Венеција

Се препорачува како решение за многу проблеми: Три работи што треба да ги знаете пред да користите рицинусово масло