Ова јадење е одличен предлог за ручек, а доволно е да го послужите само со парче леб и салата.
Состојки:
- 500 гр свински бут,
- 1 главица кромид,
- 3 чешниња лук,
- 1црвена пиперка,
- 1 конзерва грав,
- 1 конзерва излупени пиперки,
- 1 лажичка слатка пиперка,
- 1 шолја пилешка супа,
- бибер по желба,
- масло за пржење
Подготовка: Месото се сече на коцки, па се пржи во тава. Додадете сечкан лук и кромид, пиперките исечкани на ситни коцки, како и процедените. Малку се пропржува, па се додава лушпата, сол и бибер. Истурете ја супата и добро измешајте, па варете додека месото не омекне, што е околу половина час.



GIPHY App Key not set. Please check settings