in

Со оваа мала промена, вашите матени јајца ќе бидат совршено сочни и вкусни секој пат!

Изматените јајца се едно од наједноставните јадења што сите ги сакаме, но само една мала промена може да го направи повкусен отколку што сме навикнати.

За да го направите совршен, следете го советот на Кенџи Лопез Алт, авторка на книги за готвење која ја откри нејзината тајна.

Имено, сè што ви е потребно е да ги посолите изматените јајца пред да ги ставите во тавата.

„Кога подготвувате изматени јајца, посолете ги 15 минути пред да ги ставите јајцата во тавата, за да останат сочни. Ако се посолат кога веќе се готови, ќе станат водени и не многу цврсти, што ќе влијае на вкусот“, советува Кенџи.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Научниците пресметале точно до минута: Овој дел од денот е најстресен за повеќето луѓе!

Џенифер Лопез откри во колку часот станува за вежбање, без исклучок