in

СТАВЕТЕ 1 СОСТОЈКА ВО СУПИТЕ СО КНЕДЛИ: Само така нема да се распаднат

Направете посни кнедли од гриз за супа и ќе можете да уживате во постот.

Отсега повеќе нема да морате да се откажувате од супата која е најпријатна во студените денови.

Домашната супа порано беше задолжителна за неделниот ручек, било да е тоа со тестенини или кнедли. Се случува кнедлите да пропаднат секој пат, но со некои трикови шансата за тоа е многу помала. Ако сакате да јадете супа или сепак ја следите неделната традиција, тогаш не мора да се откажете од неа ниту за време на велигденскиот пост. Направете го од зеленчук и кнедли од гриз без јајца. Има една трик состојка која ќе ги обои кнедлите да изгледаат како да се направени од јајца, а тоа е куркумата.

Состојки:

200 гр гриз

2 лажици брашно

2 прстофат сол

200 мл вода

1 лажичка куркума

Подготовка: Додека се готви супата, подгответе ги кнедлите. Измешајте гриз, брашно, сол и куркума. Убаво измешајте, па постепено прелијте со вода. Мешајте додека не се соединат состојките, па внимавајте колку вода додавате бидејќи смесата не смее да биде ни густа, ни разводенета. Покријте со проѕирна фолија и оставете ја да отстои околу 20 минути за да не се распадне при готвењето. Потоа земете ја смесата со лажица и истурете ја во топлата супа и варете уште 10-15 минути.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Научниците: Не пијте од чаша вода оставена покрај вашиот кревет навечер

АКО САКАТЕ КИСЕЛА ВОДА, МОРА ДА ЗНАЕТЕ ШТО ТОЧНО ПРАВИ НА ВАШЕТО ТЕЛО: Ќе останете без зборови кога ќе слушнете