Освен што е одлична актерка, таа е и одлична готвачка!
Ова јадење славната актерка го приготвува кога нејзиниот сопруг е надвор од градот, а одлично оди со чаша добро бело вино. Ако додадете малку лимон, лук, сирење, масло и путер во тестенините, што може да тргне наопаку? Како и да е, погледнете го рецептот за тестенини „à la“ Камерон Дијаз.
Состојки:
- 1 пакување тестенини по желба
- 1 главица лук
- 1 шолја пармезан
- 4 лажици путер
- 3-5 лимони, исцеден сок
- 1-2 лажици маслиново масло
- сол
Подготовка:
- Сварете солена вода и додадете ги тестенините. Гответе до ал денте, а потоа зачувајте 1 чаша од водата за готвење за подоцна и исцедете ги тестенините.
- Исцедете го лимонот, излупете го и исечкајте го лукот. Загрејте го маслиновото масло во тенџере на средна топлина. Намалете ја топлината, а потоа додадете го лукот и путерот.
- Додадете сол и сок од лимон. Исцедените тестенини преместете ги во тенџерето, полека додајте го сирењето и водата од варењето на тестенините за да создадете сос. Продолжете да ги мешате сирењето, путерот, солта и лимонот по вкус.



GIPHY App Key not set. Please check settings