Ангелскиот колач се прави со 12 белки и вообичаените состојки како брашно и шеќер. Ако сакате лесни десерти, можеби ќе сакате да го направите и познатиот јапонски чизкејк. Еве како да направите ангелска торта:
Состојки:
125 гр повеќенаменско брашно просеано
30 гр пченкарен скроб
1/2 лажичка сол
12 белки, на собна температура
1 лажичка вински оцет
170 гр шеќер
1 ванилин шеќер
1/2 лажичка екстракт од бадем
Шлаг, за сервирање
Сечкани јагоди за сервирање
Рецепт за Ангелска торта со 12 белки
Загрејте ја рерната на 180°. Во поголем сад просејте ги брашното, пченкарниот скроб и солта. Во друг поголем сад изматете ги белките и винскиот сируп, а потоа постепено додајте го шеќерот додека не добиете цврсти врвови.



GIPHY App Key not set. Please check settings