in

БЕЗ СТОЕЊЕ ДО шпоретот. Крцкави копанчиња со сусам печени во рерна

Состојки:


500 гр пилешки батаци

1 лажичка мелена пиперка

2 лажици соја сос

1 лажичка сенф

1 лажица сок од лимон

1 лажичка семе од сусам

Подготовка:

Измешајте соја сос, сенф, сок од лимон, додадете мелена пиперка, бибер и сол по вкус. Добро измешајте и премачкајте ги батаците од сите страни, па ставете ги во фрижидер два часа. Наредете ги во намрсен плех, полијте со малку вода, покријте ги со алуминиумска фолија и печете на 200 степени околу еден час или додека не омекнат. Од време на време прелијте ги со маринадата. Кон крајот извадете ја фолијата и печете додека не станат крцкави. Посипете со сусам, измешајте и печете уште неколку минути за да се потпече сусамот.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Дали планирате да ја посетите Црна Гора во септември? Еве каде е најчисто морето

Кои се најчестите причини за празнење на акумулаторот?