Вкусно уживање, но и ужина.
Состојки:
100 гр овесна каша
4 лажици пченично брашно
100 гр кикирики
1 рамна лажичка цимет
1 рамна лажичка
јогурт прашок за пециво и малку масло, количина доволна за да се замеси тестото
темно чоколадо за декорација.
Подготовка:
- Сомелете ја овесната каша, за да има текстура слична на брашното. Направете го истото со кикиритките.
- Во сад ставете ги состојките кои претходно сте ги исецкале, брашното, прашокот за пециво, циметот, сето убаво измешајте.
- Додадете јогурт и масло. За овие две состојки нема прецизна мерка, важно е само да добиете густа маса погодна за формирање на бисквити.
- Подгответе плех, покријте го со тенок слој масло. Земете мали количини од смесата и формирајте колачиња од неа.
- Плехот се става во рерна, прво се пече на пониска температура, а потоа се зголемува. Ќе забележите сами кога ќе бидат готови.
- Украсете ги колачињата со темно чоколадо на пареа.



GIPHY App Key not set. Please check settings