Малку промена…
Состојки:
- 8 компири
- 200 гр печурки
- 1 главица кромид
- 100 гр сирење
- магдонос
- лук
- сол, бибер
- 1 лажичка сув билен зачин
- бешамел сос
Подготовка.
- Одберете компири со иста големина, излупете ги и пола сварете ги.
- Кога ќе се до половина сварени, исечете ги по должина и внимателно издлабете ја средината која подоцна ќе ја наполните со смесата од печурките.
- Кромидот ситно се сечка, се става во масло, се динста додека малку да порумени, па се додаваат сечканите печурки и се пржат додека не се готови.
- Направете посебен бешамел сос како што обично го правите (путер, брашно, млеко).
- Во сè уште топлиот бешамел сос во саканата количина додајте рендано сирење, задушени печурки, сол, бибер, магдонос и лук, а потоа додадете една лажичка зачини за сува трева.
- Со таа смеса наполнете ги издлабените компири, наредете ги во плех и печете на 180 степени околу 20 минути, само колку да добијат убава боја.



GIPHY App Key not set. Please check settings