in

Нешто интересно – компири полнети со печурки

Малку промена…

Состојки:

  • 8 компири
  • 200 гр печурки
  • 1 главица кромид
  • 100 гр сирење
  • магдонос
  • лук
  • сол, бибер
  • 1 лажичка сув билен зачин
  • бешамел сос

Подготовка.

  • Одберете компири со иста големина, излупете ги и пола сварете ги.
  • Кога ќе се до половина сварени, исечете ги по должина и внимателно издлабете ја средината која подоцна ќе ја наполните со смесата од печурките.
  • Кромидот ситно се сечка, се става во масло, се динста додека малку да порумени, па се додаваат сечканите печурки и се пржат додека не се готови.
  • Направете посебен бешамел сос како што обично го правите (путер, брашно, млеко).
  • Во сè уште топлиот бешамел сос во саканата количина додајте рендано сирење, задушени печурки, сол, бибер, магдонос и лук, а потоа додадете една лажичка зачини за сува трева.
  • Со таа смеса наполнете ги издлабените компири, наредете ги во плех и печете на 180 степени околу 20 минути, само колку да добијат убава боја.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Што да се јаде после тренинг? Оваа храна е идеална доколку вежбате доцна

Колку често можете да ја пеглате косата без да ја оштетите?