Излегува дека постои брз и лесен начин да се сварат совршено крцкави печени компири, а сè што треба да направите е да додадете една состојка пред да ги ставите во рерната.
Нема ништо полошо од тоа кога ќе го гризнете вашиот неделен ручек, а печените компири се влажни и грутки.
Сепак, се испостави дека постои лесен начин да се осигурате дека секој пат ќе ги добивате најкрстите печени компири – и ви треба само една едноставна состојка.
Шефот Мери Бери сподели дека најдобар начин да направите вкусни печени компири е да ги премачкате со гриз.
„По истражувањето на интернет, открив дека компирот содржи многу влага, а употребата на гриз ја апсорбира вишокот на влага на површината на компирот, што го спречува да станат кашести за време на готвењето“, изјави Бери за Express.
GIPHY App Key not set. Please check settings