in

НИКОГАШ НЕ СТАВАЈТЕ ОВИЕ ТРИ РАБОТИ ВО КАФЕТО: Ако го правевте тоа до сега, веднаш ќе престанете

За многу луѓе ширум светот кафето е дел од секојдневието без кое не можат да си го замислат денот. Добро е и за дружење со пријателите, го подобрува фокусот и ги исполнува сите потрошувачи.

Вредноста на кафето почнува да се намалува кога ќе му додадеме многу крем, шеќер или млеко. Нутриционистот Мекензи Бурџис во разговор за МБГ објасни кои се трите најлоши работи што можете да ги ставите во кафето.

Крем за кафе

Оваа храна често содржи додадени шеќери, вештачки вкусови и ароми, како и сируп од пченка и хидрогенизирани масла. Бургис истакнува дека сите овие материи треба да се ограничат и вели дека за кафе треба да користите само една лажица шлаг ако ви е толку тешко да се ослободите од оваа храна.

Природни засладувачи

Премногу додаден шеќер во исхраната го зголемува ризикот од дијабетес и срцеви заболувања. Исто така, ги поништува придобивките од кафето, па Бурџис предлага да ја намалите количината на шеќер во вашиот омилен пијалок.

Вештачки засладувачи

Како и кај шеќерите, Бургис предупредува дека не е здраво да се користат премногу вештачки засладувачи.

Најдобро е да се користат и двете во умерени количини“, советува нутриционистот, пренесува Крстарица.

Што мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Како реагира нашето тело на искрена прегратка?

Истражување: Колку секс е нормално да имате?